Meistä

Kasvattajanimeni Quiero hyväksyttiin FIFe:ssä (kansainvälinen kissajärjestö) vuonna 2005. Kasvatan pienimuotoisesti devon rexejä ja toimin tällä hetkellä Suomen Devonrengas ry:n puheenjohtajana ja olen yksi yhdistyksen perustajajäsenistä.

Eläimet ovat aina olleet suuri osa elämääni, olen omistanut ja hoitanut monenlaista tallaajaa. Lähinnä sydäntäni ovat olleet hevoset, joiden perässä on menty pitkin maailmaa. Ensikosketukseni rotukissoihin oli ystävän somali, mutta nähtyäni devon rexin ensimmäisen kerran Messukeskuksen rotukissanäyttelyissä 2003, oli sydämeni menetetty. Hissunkissun Elli (Kiuku) muutti luokseni talvella 2004. Ja kuten niin monella muulla ’devonistillä’, se ei siihen loppunut.

Kaikki kissani ovat minulle yhtä tärkeitä, enkä pystyisi luopumaan yhdestäkään vaikka se jossain vaiheessa saattaisi edistää kasvatustoimintaani – minulle kasvatus ei ole tärkeämpää kuin kissojeni hyvinvointi – kissat ovat minulle ennen kaikkea lemmikkejä ja sen takia etsin pennuilleni myös ensisijaisesti lemmikkikoteja.

Tikrun Tijuana
Tikrun Tijuana

Kasvatuksestani

Devon rex on minulle paitsi elämäntapa myös intohimo. Kasvatus on vain yksi osa-alue, paljon aikaa kuluu tiedon keräämiseen, yhteyden pitämiseen ulkomaisiin ja kotimaisiin kasvattajiin, rotuyhdistyksen toimintaan sekä näyttelyissä käymiseen. Vaikka ilokseni olenkin kissani hankkinut, suhtaudun suurella vakavuudella koko rodun tilaan ja terveyteen. Rodun tulevaisuus on tällä hetkellä vakaa mutta se ei poissulje sitä, että monipuolisuutta vaaliaksemme meidän on tuotava uusia linjoja Suomeen jatkuvasti ja samalla säilytettävä jo olemassa olevat.

Quiero Khiva SantaDestriana
Quiero Khiva SantaDestriana

Minulle tärkeintä on, että kasvattamani kissat ovat terveitä ja rodunomaisia devon rexejä niin luonteeltaan kuin ulkonäöltäänkin. Kasvatukseni keskittyy hyvin paljon sukutauluihin ja geenipoolin laajentamiseen, unohtamatta kuitenkaan ulkonäköä. Tavoitteena on ensisijaisesti seurata rotumääritelmää ja sen ohella välttää sisäsiittoisuutta. Rotumääritelmän seuraaminen tarkoittaa parhaimmassa tapauksessa kissan hyvän terveyden ja rakenteen varmistamista ja on ylilyöntien välttämisen kannalta tärkeää. Siksi käytän kasvatuksessani vain kissoja, joilla on edellämainittujen terveyden ja luonteen lisäksi myös tarpeeksi kokoa ja sopiva ulkomuoto. Kaikki pentueeni syntyvät haluttuina ja harkittuina ja suurin tavoitteeni on loppujen lopuksi saada aikaan hyväluonteisia ja terveitä lemmikkejä, joista on iloa omistajilleen pitkään.

Jos olet kiinnostunut rodusta tai pennun ostamisesta, älä epäröi ottaa yhteyttä. Voit myös tulla käymään luonani tai tule rohkeasti nykäisemään hihasta näyttelyissä. Huomaathan etten varaa tai myy pentuja puhelinsoiton tai sähköpostin perusteella, pentuja täytyy aina tulla katsomaan!