Sijoitustoiminta

Mitä sijoitus tai sijoituskoti tarkoittaa?

Kasvattajana en voi pitää kaikkia niitä kissoja kotona jota haluaisin käyttää kasvatukseen. Sijoituskoti on siis koti johon lupaava pentu voidaan sijoittaa ja jossa se voi elää loppuelämän. Sijoitus perustuu molemminpuoliseen luottamukseen sillä kasvattaja sijoittaa omaa omaisuuttaan toiselle ihmiselle.

Kun kissa sijoitetaan allekirjoitetaan sijoitussopimus jossa lukee mm. kuka maksaa mitäkin, kuinka monta pentuetta kissa tekee, mitä sijoituskoti voi ja ei voi tehdä, mahdolliset vahinkokorvaukset, yms. Tässä on jotain yleisiä kohtia sopimuksesta (mikäli sinua kiinnostaa koko sopimus, otathan yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse):

• Sijoituskoti maksaa kissan ylläpidon mm. ruoka, hiekka, rokotukset yms.
• Sijoituskoti pitää huolta kissasta ja vastaa sen hyvinvoinnista
• Kasvattaja maksaa vakuutuksen, mutta sijoituskoti maksaa omavastuun
• Kasvattaja maksaa mahdolliset vahingot jotka tapahtuu astutusten yhteydessä
• Kasvattaja maksaa pennutukseen liittyvät kulut
• Sijoituskoti omistaa kissan kun se on leikattu, kissalla ei ole jalostusoikeutta

Kuka voi toimia sijoituskotina?

Henkilö joka haluaa sijoituskissan on oltava täysi-ikäinen. Koska käyn mielelläni sijoituskissojeni luona ja haluan auttaa synnytyksissä ja pentujen kanssa olisi toivottavaa, että sijoituskoti sijaitsisi pääkaupunkiseudulla. Toki harkitsen asiaa aina tapauskohtaisesti, mutta nyrkkisääntö olkoon se, että mitä lähempänä sen parempi.

Koti jossa on jo entuudestaan leikkamattomia toista sukupuolta edustavia kissoja en valitettavasti voi hyväksyä sijoituskodiksi.

Mielellään näkisin, että sijoituskoti olisi kiinnostunut näyttelyttämisestä, mutta se ei ole mikään pakko. Allergiseen kotiin en sijoita naaraskissaa, sillä pennut saattavat olla vaaraksi allergikolle koska heistä lähtee allergeenejä yhtä lailla kuin vanhemmasta kissasta (ja pentuja saattaa tulla jopa 6-7kpl).

Mieti tarkkaan

Ennen kun olet valmis tarjoamaan sijoituskissalle paikkaa, harkitse tarkkaan oletko valmis kantamaan vastuun ja ne ongelmat mitä sijoituskissa voi tuoda mukanaa.

Naaraan kohdalla täytyy olla valmis istumaan naaraan luona ja vartiomassa tätä kun on aika synnyttää. Kun pentue on syntynyt olisi hyvä olla kotona vähintään kolme päivää (mikäli kaikki on mennyt hyvin) ennenkuin pennut ja emon voi jättää keskenään. Jos pentueessa on komplikaatioita on mahdollista, että pentuja joutuu lisäruokkimaan 2-3 tunnin välein jopa viiteen ikäviikkon asti. Sen lisäksi sijoituskodilla tulisi olla aikaa panostaa pentuihin sen neljä kuukautta mitä pennut viettävät emonsa luona ennen lähtemistä uusiin koteihin. Autan tietenkin parhaani mukaan mutta näihin asioihin olisi hyvä valmistautua.

Uroksen kohdalla on hyvä tietää, että uros pahimmassa tapauksessa voi aloittaa merkkaamisen. Jotkut urokset eivät koskaan merkkaa kun taas toiset lorottavat minkä ehtivät. Suurin osa uroksista ovat myös äänekkäitä ja siihen tulisi tottua sillä kun kerran sijoituskissan ottaa sitä ei voi leikata kesken kaiken. Toki on mahdollista, että uros ei merkkaa ja on hyvin hiljainen koko sen ajan kun urosta pidetään leikkamattomana (yleensä 2-4 pentueen verran). Ja palkinto odottaa lopussa, kastraattiuros on luonteeltaan erinomainen kaveri.

Jos sinulla on kysyttävää, tai haluat kysyä suoraan niiltä jotka ovat minulta sijoituskissan ottaneet ota yhteyttä.