Devon rex

Devon rex on sopusuhtainen keskikokoinen rotu, naaraat painavat 2-4kg ja urokset 3-5kg. Vaikka täydellinen näyttelyturkki on tasaisen peittävä ja kihara, vaihtelee turkki paljon eri yksilöiden välillä ja jokaisella yksilöllä sen elämän aikana.

Devonin vartalo saattaa tuntua ihmisen käteen erittäin lämpimältä. Sen ruumiinlämpö ei kuitenkaan ole yhtään sen lämpimämpi kuin muillakaan roduilla vaan tunne johtuu siitä, että devonin turkissa ei ole lainkaan tai erittäin vähän peitinkarvaa. Samaisesta syystä turkki ei säilö lämpöä hyvin ja devoni viihtyykin lämpimissä paikoissa. Kylminä talviöinä devon rex on oiva sängynlämmittäjä joka kömpii auliisti omistajansa kainaloon peiton alle.

Devon rexien luonnetta on kuvattu kissan, koiran ja apinan risteytykseksi. Devonit ovatkin aktiivisia, leikkisiä ja vaativat paljon virikkeitä. Ne ovat vahvoja ponnistamaan ja hyppäämään ja siksi harva paikka jää tutkimatta seikkailunhaluiselta kissalta. Devonit ovat myös erittäin ihmisläheisiä ja ne kutsuvat itsensä mukaan kaikkiin kodin askareisiin, mieluiten keikkumalla olkapäällä tai makailemalla sylissä.

Devon rexit ovat helppohoitoisia ja turkki ei vaadi yleensä muita toimenpiteitä kuin kädellä silittelyn. Yleinen harhaluulo on, ettei devoneista lähde karvaa, mutta tämä ei pidä paikkaansa vaikkakin karvanlähtö on huomaamattomampi kuin muilla roduilla. Devon ei myöskään ole allergisoimaton ja jos perheessä on allergiaa, tulisi asiasta aina kertoa etukäteen kasvattajalle.

Devon rex on sisäkissa ja sen ulkoilutus on suotavaa vain lämpimillä keleillä valjaissa. Devon rex on sosiaalisuutensa ja energiatasonsa vuoksi parhaimmillaan toisen rexin kanssa.