Iisin pennut syntyi

Iisillä oli laskettu aika 10.12 mutta eilen illalla päätti asettua Sohjon ja pentujen kanssa pesälaatikkoon. Ajattelin, että neito haluaa vaan kölliä lämmössä mutta siinä hetken sitä katseltuani huomasin pieniä supistuksia.

Supistukset sitten voimistuivat niin paljon, että lennosta värkkäsin Sohjolle uuden pesäkopan johon siirsin Sohjon ja sen pennut jotta Iisillä olisi enemmän tilaa synnyttää. Ei mennyt kauaa kun ensimmäinen pentu oli jo maailmassa. Reilussa tunnissa Iisi synnytti seitsemän pentua josta yksi ikävä kyllä syntyi kuolleena (arvioisin, että oli mennyt kesken/kuollut n. 2-3 viikkoa aiemmin). Mutta yhtäkkiä  kuusi terhakkaa pentua vipelsi pesässä.

Sukupuolia en katsonut tarkemmin (vielä) kun pennut ovat niin pieniä, että on mahdotonta sanoa selviävätkö ne edes. Naaras kun yleensä kantaa 65 vuorokautta ja nämä ehti olla vain 62 vrk. Viimeiset vuorokaudet kun ovat melko kriittiset pennun kehityksen kannalta (keuhkot). Syntymäpainotkin hiukan huolettaa – yleensä pennut syntyy siinä 80-100g hujakoilla ja nämä viikarit oli aamupunnituksessa 52-85g. Niillä kahdella ihan pikkuisella on siis kirittävää.

Jos (ja toivon mukaan) pennut jää henkiin onkin sitten seuraava ”ongelma” edessä. Aiemmat pentueet on nimetty Espanjalaisten kuntien mukaan (A-Z) mutta yllätys, yllätys, ei löydy kuntia jotka alkaa kirjaimilla Å, Ä tai Ö. Näin ollen olen siis mennyt aakkoset läpi ja aloitetaan uusiksi AA- pentueesta. Mutta mikä teemaksi? Vai jokaiselle seuraavalle pentueelle oma teema? Kauhean vaikeaa :)

Väreinä tuli seuraavat (puhtaita veikkauksia kunnes pennut vähän vahvistuu ja tukkaakin kasvaa enemmän):
Siiamilaisnaamio x 3 (2 tyttöä, 1 poika)
Tabbyvalkoinen
Sinitabbyvalkoinen
Kilpikonnatabbyvalkoinen (tyttö)

Z-pennuista on luvassa kuvia ja nimenjulkistusta kunhan saan uuden kameran. Ihan näinä päivinä…

0 kommentoi “Iisin pennut syntyiLisää oma→

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: